[STICKY] Demi Darah & Maruah Patriot gig, 05 Februari 2011

Dalam tempoh beberapa bulan akan datang ada satu dua gig besar bakal berlangsung di sekitar South East Asia. Gua rasa lu orang tau kot tentang Marduk dan Iron Maiden akan singgah dan perform di Singapore iaitu pada December 2010 (Marduk) dan Februari 2011 (Iron Maiden). Jadinya sibuklah para metalhead mengumpul duit, mengorek/memecah tabung hatta meminjam/mengutip duit serta menjual stuff-stuff untuk menampung duit tiket dan perbelanjaan ke Singapore! Tapi lu orang perasan tak, in between tarikh tersebut, sebuah band bertaraf..well, bertaraf lagenda akan turun ke Kuala Lumpur? Tau? Tatau? Takpe. Refer ke flyer di bawah.


Ya, As Sahar akan kembali beraksi di Kuala Lumpur! 2011 bakal kali ketiga mereka turun ke Kuala Lumpur semenjak launching album TIR pada 2008 dan Metal Hardcore Fest 2009. Gig yang bernama Demi Darah & Maruah Patriot ini bakal berlangsung pada 5 Februari 2011 di One Cafe, Kuala Lumpur. Aaa sekarang lu orang tick kat kalendar okay? Gig ini akan diheadline oleh As Sahar dan Samartary dan juga dimeriahkan oleh beberapa lagi buah band.

As Sahar - Perintis Nusantara NS Black Metal [Singapura]
Samartary - Black/Thrash Metal [Langkawi]
Brown Attack - KL Troopers RAC/Street Rock [KL]
Spider War - RAC/Street Rock [Perlis]
Santau - Nusantara Black Metal [Klang]
Hellscream - NS Black/Thrash Metal [PJ]
Hikayat - Nusantara Heavy Metal
Zeox - Power Metal [PJ]
Chaos City - Punk Rock [Melaka]


Tiket adalah berharga RM 30 [di pintu]. Apa? Mahal? Usah risau, penganjur sedang menjual pre-sale tiket di mana harga adalah lebih murah dari harga di pintu! Kira early bird offer aaa ni. Yang bestnya bukan sekadar harga akan dicantas hampir RM5 ke RM10 malahan ada juga freebies! Ini adalah satu tawaran menarik. Ini bukan saja menjamin kehadiran lu ke gig tersebut (ada kebarangkalian untuk sold out!As Sahar okay!), malahan boleh membawa pulang barangan best-best! Ini boleh diumpamakan alah membeli, menang memakai! Sila rujuk details di bawah:

Tiket pre-sale ada dua jenis iaitu berharga RM20 dan RM25. Lain harga, lain freebies yang lu orang dapat :p

RM 25 - Pembelian tiket harga ini akan melayakkan lu orang mendapat tiket gig + sehelai t-shirt (organiser tak menyatakan t shirt apa,mungkin band shirt atau gig shirt - ed)

RM20 - Pembelian tiket harga ini pulak melayakkan lu orang mendapat tiket gig + sekeping PVC patches (again, gua tak diberitau patches apa - ed)

Bagaimanapun, penjualan pre-sale tiket hanya akan berlangsung mulai sekarang hingga 1 Januari 2011. Lepas tarikh tu jualan tiket presale ditutup. Juga gua nak ingatkan pembelian presale tiket ini juga melayakkan lu orang untuk cabutan bertuah. Fuh macam annual dinner company lah!

Jadi lu orang dapatkan tiket dengan menghubungi nombor-nombor berikut:
-0176504914 (KAPAK)
-0176901830 (TULANG)
-0176243538 (APIT)

Kenapa lu orang kena pergi gig ni:

- As Sahar adalah headliner gig ni!
- As Sahar bakal release album terbaru sekitar April 2011, jadi ada kemungkinan lu orang berpeluang jadi orang terawal untuk mendengar lagu-lagu terbaru album tu (currently tajuk album tu masih tak dketahui - ed)
-Band-band yang bermain adalah menarik dan barangkali lu orang tak pernah dengar, mana tahu lu orang akan minat dengan mereka!


Untuk informasi lanjut tentang band-band berikut lu orang boleh klik nama-nama band di atas. Gua dah sediakan link ke page mereka.

Gua akan terus update page in jadi rajin-rajin jenguk balik dari masa ke semasa!

Update as of 5 Disember 2010:

Gua baru sahaja pulang bertemu organizer. Tiket pre-sale kini telah bersedia dan boleh dibeli! Selain daripada hubungi nombor-nombor di atas, lu orang juga boleh dapatkan tiket pre-sale di Nebiula Heavy Metal Shop, Campbell mulai minggu depan! ngat ya, tiket pre-sale hanya  dijual sampai 1 Januari 2011 sahaja! Stay tuned!


Update as of 6 Disember 2010:

Nah preview freebies dan tiket untuk gig ini!




Tiket telah mula dijual! Stay tuned!

6 feedbacks:

Anonymous said...

FUCK RACIST SCUM! ROCK N ROLL HAVE NOTHING TO DO WITH RACIST SHIT! BLOG INI POSEUR YA!!

A, is for Anomaly said...

Just to show that we are not afraid, we hereby published your comment. But you are such a laughing stock. What's with the anonymous identity? Come now, what's with all the anonymity,pal? You hate us yet you are afraid to reveal yourself. I reckon you are 19 years old, forum-trolling unemployed and lonely fuck. Get a life, anon. You don't know what we are capable of. Don't fuck with us. We don't judge people like you do, nuff said.

Shoe Maestro said...

Negro mana paling marah tu? orang tak mention pasal racism pun!

Contramen said...

ada yang kata blog tulis pelbagai jenis genre adalah poser! padahal dalam blog ni kami xde claim pon kata DtE blog khusus utk METAL, HARDCORE, CRUSTY etc.. tolong skit.. kpd yg 1st komen di atas tu, sila jangan berlaku racist terhadap music! lu pelajari sesuatu dulu ok..

Anonymous said...

fuck u racist. fucking tool. darah dan maruah?

A, is for Anomaly said...

What's a fucking tool? Tough guy going anon is the last thing I wanna see here, so fuck off, with all due respect.