Orang Malaysia tak layak main Black Metal!

Hello posers sekalian,aku kembali lagi.Tak aku sangka dalam sekelip mata saja aku dah kumpul sebilangan golongan pembenci.tak mengapa,pada aku haters ni macam lalat.Dihalau pun akan tetap kembali.Yang penting kau orang tak boleh bunuh semangat aku yang pastinya makin membara tiap hari.

Kali ni aku nak bicara pasal golongan yang main Black Metal di Malaysia ni. Satu perkataan saja nak gambarkan haprak poyo ni = POSER.Sebab apa?Orang Malaysia takkan mampu main Black Metal.Aku sentuh pasal elemen satanism kemudian. Pertama sekali,aku rasa barua-barua Black Metal di Malaysia ni sebenarnya tak tau apa yang mereka nak main.Hoi kayu!Black Metal adalah muzik untuk rebellion!Kalau rebel, kau orang tak patut mengalah dan melatah!Ini Mastika baru cucuk sikit sudah terkinja-kinja,mengalahkan golongan Freemason aje.Rebellion apa macam tu.Taik! Sudahlah macam tu,imejnya bawa macam menyembah syaitan habis kahkahkah!Bercorpse paint bermacam corak, dah macam pesta World Cup.Pakai pentagramlah, spike 18 inci sampai nak tercucuk muka sendiri,katanya main Black Metal, lirik pun ada juga sentuh setan semua bila disoal cepat-cepat menafikan sembah syaitan.HAHAHAHAHAHAHA!Poser!Hoi,kalau kau sudah acknowledge elemen macam tu dalam persembahan dan album kau,lagi nak nafikan?Haha bodoh!



Kemudian nak mengeluh pihak berkuasa dah halang giglah,kena raidlah.Hei para rebel sekalian,kalau kena macam tu,pandai-pandailah nak gunakan apa-apa yang ada. Gunakan otak korang yang penuh dengan darkness,hatred dan rebellion tu, bahalol!Aku malas nak ajar,nanti asyik nak kena suap aje bila nak jadi True Black Metal?Hahahahhah!Kalau tempat gig kena raid,tak payah buat gig kat venue macam tu.Buatlah dekat banglo ke,basement ke kan? Senang cakap,kau orang main Black Metal untuk apa?Kalau main Black Metal mesti sanggup hadapi kontroversi, sebab Black Metal adalah anti kepada segalanya!Kalau kau dan band kau dah dapat perhatian media,baguslah misi kau orang dah tercapai.Buat apa nak melatah,betul?Lepas tu salahkan Mastika, Harian Metro lah,Variasari lah.Eh,apa ni?Black Metal adalah cara untuk kau dapatkan perhatian orang!Hipokrit kau orang ni ptuihhh!Jadi nasihat aku kepada yang baru nak main Black Metal, atau otai yang still main Black Metal,berhenti jelah.Baik kau lepak kedai kopi tengok wrestling.Atau kepada yang jobless tu,pergi cari kerja!Bodoh tak boleh nak diajar.

Aku boleh terus-menerus tulis pasal topik ni tapi ada baik aku keluar menikmati aiskrim vanilla. Hail!

18 feedbacks:

Dr. Ben said...

beria-ia benor pekehei... sudah2 la tu. Orang tengok menyampah hahaha...

A, is for Anomaly said...

Apa benda ni Abu?Menggelupur betul +______________+

HIDDEN SILENCE said...

lepas saya bace ni... baru betol carnage punya story... gile lah.. hahahahah!!!

Anonymous said...

Tak semua Black Metal sembah syaitan, yang sembah syaitan itu semua dah terbalik. Main Black Metal kerana minat, tak salahkan? Tak semestinya Black Metal lirik lagu pasal syaitan. Tu Lady Gaga bercerita soal syaitan dalam lagu dia, kenapa kau tak kecoh wahai blogger? Kau siapa untuk menghalang orang yang minat Black Metal? Kau siapa untuk bercakap orang Malaysia tidak layak bermain Black Metal. Mari ke Sabah, aku tunjukkan kau dunia Black Metal sendiri. Setakat knowledge kau dapat dari Mastika, baik tak payah. Omong kosong !

Anonymous said...

YOUR COMMENT WILL BE VISIBLE AFTER APPROVAL ?? HG NOOB KA APA ? TAKUT KENA MAKI ? PENGECUT MCM BABI BLAKANG RUMAH MOYANG HG . :)

Anonymous said...

0oooooowh...

Abu Kemenyan said...

Hai posers sekelian, atau patut ke aku panggil pukimak anjing scene?hahahaha!

Hei kau nak main Black Metal main ah,sape nak halang?Kau nak main unholy satanic assfucking black metal pun suka hati kau le,budak.Lady Gaga bukan masalah aku,dia nak pakai bikini daripada daging ke,nak nyanyi Alejandro sampai berbogel ke biarkan ah,aku tak minat Gaga dan dia takde kepentingan dalam muzik Metal.Kau nak suruh aku tulis pasal Gaga dah kenapa?Kau ingat ni fan mail ke kau boleh request macam-macam?Lepas ni apa?Kau nak tiket free konsert dari aku?Fuck you!Aku boleh aje buat tak tahu pasal tuduhan kau orang,tapi memandangkan kau orang terlalu bodoh sampai nak kena re-educate balik,tak apalah.Aku anggap ini sebuah CSR (corporate social responsibility) buat metalheads bangang tahap entry level macam kau orang.

Point aku adalah:kau mahu main Black Metal,main ah.Kau nak puja segala jenis demons silakan.Yang jadi masalah aku adalah golongan yang poyo main Black Metal, jenis setan luar dalam lirik tentang setan,sama juga peminat black metal yang sibuk hail satan, letak status dan profile yang penuh dengan elemen setan, tapi bila tau Mastika buat cerita pasal Balck Metal puja setan, kau orang marah?Kau kata kau tak puja setan tapi pembawakan kau orang tu macam mana? Hail satan! Fuck you!Kami tak puja setan, mana ada.Wahahahaha hoi patheticlah.Kau nak main clean Black Metal tanpa elemen syaitan,mainlah jugak. Aku peduli apa. Tak perlu nak ajak aku ke Sabah,I dont give a fuck at all.Barangkali kau juga adalah generasi metal segera,yang korek info dari Internet dan dalam 48 jam dah jadi mat metal tepu.Tapi itu pun, aku tak peduli,kau tetap poser di mata aku.Main Black Metal dengan imej syaitan bagai,bila kena kacau Mastika terus melatah.Pondan.

Hoi anon no 2,aku tak set comment moderation, kau tanyalah 2 ekor admin blog ni! Tapi aku rasa untuk elak spam,takkan mereka takut nak terbitkan komen menghina ye tak?Aku tengok artikel lain ada gak condemn diorang tapoi ok je diorang publish.Sekarang persoalan untuk kau si jubur anjing: kenapa jadi Anonymous?Kau takut aku cari kau dan pecahkan muka kau?Haha,dah agak dah.

Okey poser sekalian,aku nak makan Nando's.Hail!

fazly73 said...

bermain apa jenis muzik pun sebenarnya tak salah.....tetapi jangan sampai lupa Allah s.w.t............

pemnat ahmad jais said...

rohok dalam donia sendiri

kira athrun said...

salam,ko marah org marah tabloid pnyew risalah kew? hak org lah nk marah2,ko marah2 pn takpe,itu menunjukkan ko mmg puja setan,setan 2 tak semestinyew nk puja dia corpse paint segala,ko ikut pangai sombong dia pn,dia dh anggap ko pengikut dia,org main muzik,sbb nk lepaskan ape yg dia nk tulis or playing,ko taw main muzik kew? music universal...dlm diri kte neh,mcm2 ape sahaja kte nk jd pn blh,org nk ckp hipokrit pn blh,takkan depan mak ko,ble mak ko suh semayang,ko nk ckp ko neh satanist,ahaks....ko nk declaration kew? camtu elok jew,ko tukar kat ic 2,bkn islam,sy anuti agama batak,ahaks.....ko katew org malaysia tak layak mai black metal,black metal 2 sapew yg buat,manusia kew setan? manusia gak kn,setan 2 tak buat muzik black metal brada...aku pn tak faham ape yg ko isu kat sini,cme ko telah buat org yg main muzik 2 benci kat ko,nampak sgt ko cr publisiti murahan bro....ko tak mengaku pn takpe....hahahaha,sbnrnyew aku pn tak pedulik citew ko neh,tp sajew lah nk menyemak,bg kwn2 aku puas ati sket,ko pn mest puas ati tgk ada org melatah yew tak? ahaks,hahahahaha....

Anonymous said...

1st-Bro, lu cetita banyak la bro. Meh wan k crita sama panjang cm lu crita.Wa rasa org cm lu ni la yg jadi tikus mondok time hot dulu..
.Tikus mondok yg bersembunyi disebalik sampai dan bangkai dikala keaadaan sedang hangat.sekarang bila keadaan dh reda, lu KEMBALI UNTUK MENGHAPUSKAN FALSE METAL??? Lu mendabik dada kononya lu ni TRUE gila. statement lu "Hidup aku berkisar kepada muzik metal saja. Setiap nafas, gerakan dan ilham aku adalah berkisar tentang metal. Untuk menjadi metal yang sebenar, kau tidak boleh ada kompromi dan yang pasti, kewujudan aku di Internet adalah untuk membanteras golongan Metal palsu. Aku tak perlu pendapat kau orang sampai bila-bila pun yang pastinya". Lu ada slut x bro? bio bitch ke? masa lu mengorat dia lu bwk dia jln2 naik kreta lu dgr lagu apa bro? My Dark Desire? Satan My Master? ke lu xda kreta,mkn angin jln kaki or naik basikal dgn dia? Naik basikal sekalipun, kat syoping complex,lu pasti besiul mengikut lagu yg dimainkan dj di shoping complex tu. mak bapak lu dtg rumah lu tgk tv muzik2 lu blah ke bro? ok la tu pkra kecik, xda hal la kan.

stiap nafas lu hanya berkisarkan metal? hahaha betul ke bro? count bunuh euronemous pun bukan sebab metal, lilithammer kena tembak pun bukan sebab metal. budak2 kat norway bakar gereja pun bukan sebab metal tp lu yg kulit coklat cm biawak komodo plak yg bernafas kerana metal?hahaha mmg TRUE & PURE gila lah lu bro.

Anonymous said...

2nd-bro,metal head yg lu anggap poser yg marah2 melompat etc sb masuk mastika tu bukan menyalak kat blog mcm lu je bro. bukan fucking keyboard warrior je bro. meh wa bwk lu jmpa budak2 BPC,TUBP & PENANG CIRCLE OV TYRANT.Sebab dorg ni la yg pergi serang MASTIKA hq di shemelin perkasa taim 2006 tu bro. HASILNYA? Syamz_Mastika @S yamran Sarahan & Ainah Janang ditendang ke metro, shahidan jaafar diturunkan dari meja ketua pengarang kpd pembantu je.Marah dorg ada hasil bro. Dorg bukan menyalak mcm lu bro. Setakat keyboard warrior baik lu tolong sluts lu tukar lampin anak bro, xpn ramaikan lagi jemaah lucifer dalam salasilah keturunan lu bro. Lu menyalak 1 pun xda point ilmiah bro. Lu nak tau malaysian ni layak ke x main black metal meh set time, bila2 pn wa bleh bwk lu jumpa manusia yg lu sndri xkn percaya yg dorg mendiami bumi malaysia ni bro. time tu baru la lu tau langit tu ada tiang ke x bro.

lu bercerita berkisarkan org2 yg berada di sekeliling lu bro. Lu cakap hanya berdasarkan setakat mana mata lu nampak, telinga lu dengar. kalau lu cakap BERUANG @ SORROWFULL NIGHT xlayak main black metal tu ok la sebab dorg bawah payung lu. tapi lu cerita hal umum (malaysia) sedangkan bukan segala hal yang berlaku di malaysia tentang black metal ni sampai ke telinga lu, nampak dek mata lu. tp lu menyalak macm lu tahu segalanya.disitu dh nampak yg lu menulis bersandarkan buah fikiran yg terbit dari kepala takok lu, bukan buah fikiran dari akal dan kepala otak lu

Anonymous said...

last-pendapat wa la kan bro, elok lu angkat 2 ekor lagi bloger yang ada di DtE ni, lu orang blah. Lu orang belum layak menulis tentang pergerakan industri muzik berat di malaysia ni bro. lu orang hijau lagi dalam berfikir bro. jgn kerana disebabkan kera2 3 ekor mcm luorang menulis pasal pkra2 yg lu org xtahu, habis busuk scene malaysia ni bro. lu kena ingat, kita ni berkongsi bahasa dengan indonesi,brunei,singapore n sempadan thai bro.so dorg fhm sedikit sbanyak apa yg lu salak disini. Lu ckp lu cintakn metal, hidup lu hanya utk metal, tp penulisan lu langsung xmengambarkan apa yg lu war2kan. apa yg lu buat ni sebenarnya lebih kpd membunuh bro.

wa harap lu cepat2 membesar ye bro. balik jumpa mak lu minta dia ajarkan lu bagaimana cara menyusu dengan betul dulu baru lu datang n mula belajar tentang metal plak bro. So lepas ni klu lu betul2 nk tulis lu tulis betul2. Wa sarankan lu spesifikn lagi siapa @ band mana yg lu maksudkan. Contohnya ada seorang makhluk ni, dulu dalam setiap interview dia pasti mulakan dengan kalimah “In the name of iblyss, (well, mahathir is the lord of satan)” tapi sekarang taim perform setakat berseluar pendek. Bukan tu je, kasut pun xpakai. So, jangan tulis perkataan makluk tu tp spesifikkan siapa makluk tu. Baru adil utk orang lain bro.xde la terkena tempias disebabkan kejahilan lu memberikan gambaran umum. So pls, balik belajar menyusu dulu yeeee...

A, is for Anomaly said...

I'm gonna let Abu Kemenyan to reply the rest of the issue, but I can't help to snicker to "elok lu angkat 2 ekor lagi bloger yang ada di DtE ni, lu orang blah. Lu orang belum layak menulis tentang pergerakan industri muzik berat di malaysia ni bro. lu orang hijau lagi dalam berfikir bro. jgn kerana disebabkan kera2 3 ekor mcm luorang menulis pasal pkra2 yg lu org xtahu, habis busuk scene malaysia ni bro. " statement. Who the fuck are you in the first place to tell us to fuck off? You don't own this blog, and most importantly you don't own the scene and metal music, you worthless piece of crap. I don't give a fuck if you are some old scene veteran or whatever. YOU ARE FOSSIL, ROTTEN AND FORGOTTEN. Make way to the young ones and just stay home, tend your kids or anything. You don't like, fine by me. There are countless of people reading, and YOU ARE INSIGNIFICANT TO US (and probably to the scene). You hate Abu, go ahead,but now you evidently you hate us (and probably you are jealous of us I guess). DtE is not a total Metal zine. If you can't accept that, then suck it up and keep it to yourself. Get the fuck out from my blog. You are nothing but a speck of dust. I don't defend Abu, but when you wrote about telling us to fuck off, that's too much. Stupid kampung metalhead.

bukake instructor said...

sempoyyy abuu...aku sokong anda...bila lagi penulisan anda nii....

Anonymous said...

minta maff la semua k,sy ni abu kemenyan,mase sy tulis ni sy mabok,x ingt id ngn pass login bro..wahai kawn2 sy bersalah,ape yg sy tulis 2 semuanya karut,syni la yg poser,abu nk mnta amff,abi ni makn babi,isap gam{x mmpu beli ganja},makn tikus,hamster,minum air pasir,jilat kencing,mnum kencing syaitan,abu syg korng suma,


By:Blog Owner(Abu Kemenyan)

Anonymous said...

tak payah la bro nak jadi budak tadika A for apple B for ball. lu punya komen rubbish ja bro. 1 malaya bila dengar pasal lu mst bunyi "alah mamat singasari tu? zero..poyo ja lebih. kaki jilat sana sini. semua otai lu nak rapat lu nak bodek"...kalau lu nk komen lebih2 lu cermin la diri sendiri dulu.lu sendiri tak kemana pon. di situ je pon. xda apa2 kemajuan yang memberangsangkan. Camna lu nak komen orang itu ini sedangkan lu sendiri ta ke mana? 1 malaya bro kenal lu punya big headed sedangkan dalam scene, lu apa pon tarak.

Anonymous said...

Ni apahal nama aku naik? Dengki? Kalau aku tk suka scene kau atau band kau dan aku mengata sbb kau nampak obvious pun ada masalah ke?

Mengata org tp sorok identiti. Bgs la keep it up. Aku jilat bontot otai? Hahahahaha. KELAKAR. Aku tk penah bodek otai. Aku kenal dorg personally dan dorg personally kenal aku. DAH LAMA. Lg 1. Aku jenis tk amek tau pun psl perkembangan scene. Aku ada scene aku sendiri.

Kurang2 aku kuar EP. 1 dunia tau EP aku tu. Itu zero ke namanya?

-ANDIKA-