Your Pick : 2013 Best Releases by Azwi of Predicate Not Defined

I think this will be a last part for Your Pick series. Azwi the frontman of Progressive Metal band called Predicate Not Defined list down his favourite releases for 2013.

 
Best releases for 2013

1 - Tempered Mental - Pax Automata
2 - Cassandra -Levitate
3 - Artefacts - Exordium
4 - Hurricane - In Vein
5 - Maddame - Mother Earthanium

5 promising local bands :

4 - Nekrad


Ok, stay tune for any update from us.. Thanks..

Your Pick : 2013 Best Releases by Pengiran Andika Harimau Berantai of Singhasari

The seventh part of Your Pick series is from Pengiran Andika Harimau Berantai of Singhasari.

 
His favourite releases for 2013 are :
 
1. Santau - Santau Tuju Tuju
2. Antaboga - Mayang Mistik
3. Battle Hymn - Inferno (Demo)
4. Mu-aru - Demo
5. Karamah - Huraisy
 
The most promising local bands :
 
Santau - stage performance makin mantap. lagu pun ok.
Battle Hymn - brutal war black metal revival.
Mu-aru - nusantara death metal.
Antaboga - stage presence yg unik,



Please do visit Singhasari page at here.


Your Pick: 2013 Best Releases by Prop of Grundar Productions

The most active label from Malaysia (I guess..) Prop the owner of Grundar Productions list down his favourite releases for 2013. Make it Grind and Death!!!!
  
Prop, the owner of Grundar Productions


Best releases for 2013

1. Chelation Intoxication - Dismemberment (XVIII) - MCD
2. Sickness - Necrosymphonies Of Necropsy - CD
3. Hellexist - Age Of Death - CD
4. Kuku Besi - Demo 2013
5. Perpetual - Grind Your Mind - CD

The most promising local bands :

4. Insinner

Also don't forget to join Grundar Death Fest 2014.


Date :
1/3/2014

Venue :
Stopzone Arena, Larkin Johor Bahru

Bands :
Argon (JB Brutal Death Grind)
Unveiled (JB/Kluang Brutal Death Grind)
Bahajang (Ipoh Kimak Grind)
Perpetual (Sandakan harsh Grindcore)
Goresluts (KL Porngoregrind)
Dysgusted (K Terengganu Brutal Death Metal)
Suffergrind (Pekan Baru, Indonesia Brutal Death Metal)
Grind The Saw (JB Grindcore)
Suffer Remains (K Terengganu Brutal Death Metal)
Tools Of The Trade (KL Grindcore)
Purge The Arbitrator (Penang Technical Brutal Death Metal)
Chelation Intoxication (Jitra Slamming Brutal Death Metal)

 p/s - DtE will be a media partner for this event..

Your Pick: 2013 Best Releases by Raimi of Faithcraft Productions

The 5th series is from Raimi, the owner of Faithcraft Productions. Also he is the frontman for band called Au Revoir and a member of ugly crusty+punk+thrash band called Wreckär.

Raimi, the owner of Faithcraft Productions
 
 
Best releases for 2013
 
1 - Dimentianon - Collapse the Void (USA)
2 - Storm Breeder - The Knave (AUSTRALIA)
3 - In Vein - The Truth Remains Untold (THAILAND)
4 - Sickness - Necrosymphonies of Necropsy (MALAYSIA)
5 - Kozeljnik - Null : The Acheron of Multiform Negation (SERBIA)
 
The only most promising local band :
 
 
p/s - Upcoming Au Revoir album will be release next year.. Please get your copy soon.. 

Your Pick: 2013 Best Releases by Shairulzaim (Daarchlea)

We continue Your Pick series, now on the 4th part.

This time around, we have Shairulzaim of Daarchlea. Man, I cannot tell you how I've been following Daarchlea from their early days at Times Square until this day. This young bunch of KL's most promising extreme metal talent and definitely something we need to watch in the future.

So anyway, let's take a peek on Shairulzaim's list.



1) Ghost - Infestissumam
2) Deicide - In The Minds of Evil
3) TesseracT - Altered State
4) Fleshgod Apocalypse - Labyrinth
5) Born of Osiris - Tomorrow We Die Alive

If you haven't get the slightest idea about Daarchlea, go check em on Facebook, and tell them Dissecting the Euphony sent you!

Your Pick: 2013 Best Releases by Ashok Kumar (Guitarist of Malapetaka)

The third part of Your Pick series..
Ashok Kumar, the guitarist of Malapetaka favourite list...


1. Rudra - RTA
2. Orphaned Land - All is One
3. Immolation - Kingdom of Conspiracy
4. Extol - Extol
5. Carcass - Surgical Steel
6. Soilwork - The Living Infinite
7. Kataklysm - Waiting for the End to Come
8. Karamah - Huraisy
9. Wolfheart - Winterborn
10. Orator - Kapalgnosis 

Some promising local release which caught his attention:

1. Succubus 
3. Sickness 
5. Razed

Check it out Malapetaka page (Facebook) and dont forget to buy their latest CD called 2013 Demo.

Your Pick: 2013 Best Releases by Benign Hafiz (The Bullet Belt Webzine)

Here's the second part of You Pick series! Feel free to let us know your own 2013 Best Releases list, yeah?

This time around, from Benign Hafiz, the one and only editor of The Bullet Belt webzine!


1- Carcass - Surgical Steel 
2- Thy Light - No Morrow Shall Dawn
3- Deicide - In The minds of evil
4- Kverlertak - Meir
5- Kalmah - Seventh Swamphony

Benign was also came up with another list of 2013's most exciting local bands:


Great lists I must say, especially Thy Light and Carcass. Great releases from both bands.

Go check out Benign's very own webzine here.

Your Pick: 2013 Best Releases by Hanif (Dicktracy)

We value our readers as much as we value ourselves. Being an online webzine, we rely very much from you people to keep us going. I cannot express more how grateful we are to have you in our lives! That being said, this time around before we unveil our own Best 2013 Releases, we'd like to peek at your own list! Hanif of Dicktracy had the honour the start Your Pick series, up until we unveil our very own Pick. Enjoy!


Hanif | Dicktracy

Bleed from Within - Uprising
Artefacts - Exordium

His take on Artefacts' EP, "...Arrangement dan music yang fresh untuk band local. Daripada segi production maybe kurang sikit. Tapi acceptable sebab diorang record sendiri di home studio. Kalau betul-betul record kat recording studio, sound mereka confirm lagi mantap."

Check out Dicktracy at : https://www.facebook.com/DICKTRACY.MY


Kathgor - The Lord Of Infernal Blasphemy (Demo 2011)

Demo pertama mereka bertajuk Descendants from the Depth pernah gua review sebelum ini. Bila gua dengar demo kedua yang dikeluarkan sekitar 2011 ini gua rasa sekali lagi gua perlu buat sedikit review untuk expose band ini supaya sedikit dikenali bakat dan perjuangan music mereka. Kathgor sudah mula dikenali sekitar Asia apabila telah membuat beberapa persembahan sekitar Thailand dan terbaru di Bangladesh. The Lord Of Infernal Blasphemy merupakan demo tape kedua yang masih kekal dengan konsep Death Metal yang pada gua agak agresif. Ok, kasi chance gua review sikit..

Cover artwork oleh John Incrust

Line up untuk rakaman The Lord Of Infernal Blasphemy
 
Ratna - Vocal
A'it - Lead and Rhytm Guitars
Ayen - Bass
Ebi - Drums

Tracklist :

1 - Morbid Death
2 - The Lord of Infernal Blasphemy
3 - Beast War

The Lord of Infernal Blasphemy melalui proses rakaman di Iseekmusic Studio milik Mokhtar pada February 2011. Mokhtar turut terlibat dalam proses mix dan mastering. Rilis dalam format kaset/tape, ianya telah dikeluarkan oleh sebuah label dari Italy iaitu Terror from Hell Records dan diedar oleh Elektroplasmamusik.

Morbid Death mengingatkan gua kembali pada demo pertama mereka dahulu Descendant of the Depth. Ternyata Kathgor adalah sebuah unit yang brutal, agresif dan kental penangan Death Metal nya.

The Lord of Infernal Blasphemy merupakan self-title kepada demo kedua ini. Masih kental dengan tempo yang laju serta kekentalan yang sangat jitu, track ini perlu diberi perhatian.

Beast War (boleh cuba dengar melalui video youtube sebelum penghujung artikel ini) pada gua sebenarnya agak berlainan sedikit mood nya dari 2 track awal. Entah mengapa gua rasa ada sikit2 bau Pantera dalam riffing lagu ini. tetapi apa yg boleh disimpulkan track ini masih agresif dan brutal.

Secara kesimpulannya, setelah gua mentelaah kedua2 demo tape Kathgor gua berpendapat Kathgor sudah punya kekuatan tersendiri dari segi penciptaan music. Walaupun material (tape) ini bersifat demo tetapi ianya sudah boleh dibanggakan dengan kualiti bunyi yang baek. Gua berharap material akan datang dari Kathgor akan lebih menyerlah dengan sound yang lebih bagus kerana secara ikhlasnya, gua rasa band ini patut diberi ruang yang lebih untuk music mereka dikenali. Kepada organizer2 gig mungkin anda perlu kenali Kathgor untuk diselitkan dalam list band terutama untuk event berbau Death Metal. Seperkara lagi gua nak bagitau, gua cukop suka sound atau tone yang keluar dari snare pemain drum band ini. Hahaha..

Kathgor - Beast War

 
Buat sementara ini Kathgor hanya boleh dihubungi melalui email dibawah. Sekian.
 


VotW : Nitrus - Rentak (Official Music Video)

Ok, asyik distortion berat 4 tan hari2 boleh pekak jugak telinga.. haha.. ok apa kata kasi santai sikit dengar pop.. Nitrus ni antara band yang gua (Contramen) suka selain Pretty Ugly, DefGabC, Flop Poppy, OAG dan jugak The Times. Gua rasa diorang on da way nak rilis album ke3.. Kasi layan dulu single ni yang baru jek di upload di youtube..

Nitrus - Rentak

Ok, kenali Nitrus melalui link2 yang kami sediakan dibawah ini..

Facebook
Twitter
Instagram

Warmaster - The End of Humanity [full length, 2013]

Sorry, this post  is long overdue. The hype of the up and coming Netherlands' old school Death Metallers, Warmaster album, The End of Humanity has been around since August. I personally have been expecting for the album, eversince their split album with Humiliation. The album was released by Deadbeat Media and Slaughter House Recs, during Halloween 2013, good timing!

1. Massive Kill Capacity
2. Nuclear Warfare
3. Deadly Artillery
4. Death Factory
5. The Target
6. Lies to Deny
7. Barbarians
8. Poison Dwarf
9. Ancient Anthem
10. Medestrijders Voor Volk En Vaderland
11. Destroyer of Worlds

I think those who enjoy Bolt Thrower, Benediction or, Humiliation (Mys) will find this suit your musical taste. Mid tempo Death Metal, with groove and definitely, heavy all the way. I find the musical style haven't stray much from their split album with Humiliation and probably, their debut, First War. The album, as expected from the artwork, deals with war and its consequences (and zombies as well? I don't know). So yeah, as usual I highlight some of my favourite tracks from the release.

Massive Kill Capacity - Military radio, gunfight and Chopin's Funeral March (or those who familiar with Undertaker's entrance theme, the Graveyard Symphony) sample all in one. I could only summarise this intro as apocalyptic and sinister. Very fitting with the war theme, to be honest and set the mood throughout the album. In fact, this is one of the highlight of the album. Massive Kill Capacity could probably a reference to nuclear bomb or something devastating maybe?

Nuclear Warfare - Warmaster wastes no time punishing my eardrums. Nuclear Warfare is ugly and raw. And I like it that way. No bullshit, just straight forward old school death metal. I like the drumming, not overly done and complement the guitars just nicely. Bijlemeer's growl is definitely giving the song an extra edge. Doom Metal influence can be felt creeping in at the end of the song.

The Target - A doom/death style! Reminds me of early My Dying Bride somehow, but that's just me. I was expecting the song to remain like this, but a tempo change after a minute and half turn this song into total mayhem. Love the war speech sample near at the end. It's fucking war death metal, and that just cemented their reputation.

Lies to Deny - Probably the most technical song in the album. Check out the guitar solo! Just when I thought the song gonna bore me, the solo comes in with barrage of relentless guitar solo. Perfect.

Ancient Anthem - Creepy. I don't know whether this is Netherlands national anthem, but boy that really gives me the post-battle feeling; droning sound of chopper, fighter jet scrambling, etc


Overall, it's a good effort by Warmaster. Although some of the tracks made me lose interest after a minute or so, I don't think it's fair to say it's a boring album. I like the war theme. Also I like how fierce the guitars sound, plus with the intense drumming (by old school death metal standard). I'm just hoping the tempo will be much varied. But hey, that's probably just me. Again, appropriate use of war sample. That shit won my attention. 

Go get your copy from Deadbeat Shop (I think you'll get a free Warmaster patch if you purchase from them, be sure to ask!) and Slaughterhouse Records.

Check out Warmaster at:


Special thanks to Clawhammer PR for the digital promo pack!

VotW : Behemoth - Blow Your Trumpets Gabriel (Uncensored)

Ini merupakan video klip terbaru Behemoth yang menyerang Asia baru2 ni.. Di ambil dari upcoming album bertajuk The Satanist yang pada gua sesuai sungguh video ni dengan tajuk album yang bakal menembusi pasaran pada February 2014 nanti..



Gua tak mau ulas panjang pasal video ini. Gua cuma pandang pada seni yang dihasilkan.. Ok, adik2 tak kenal Behemoth? Bawah ni ada beberapa link untuk mengenali band ini...

Official website
Facebook
Twitter

Succubus - Descend Unto Gehenna (EP 2013)

Succubus merupakan satu nama baru dalam pergerakan music berat tempatan. Mendokong genre Thrash / Death Metal yang berbentuk old skool, Succubus yang ditubuhkan sekitar 2011 tampil dengan demo pertama bertajuk Sadistic Rites of Evil pada 2012 sebelum demo tersebut dirilis dalam bentuk vinyl oleh Gempita Records dengan penambahan beberapa lagu lagi. Usaha tersebut mendapat perhatian sebuah label dari USA iaitu Slaughterhouse Records untuk meriliskan material terbaru Succubus iaitu sebuah EP bertajuk Descend Unto Gehenna dalam format digipak CD.

Nafkhatul 'Incubus' Faza - Vocals
 Jef Skullhunger - Guitars
Ali Blackwizard - Gutars
Arm Necroaggressor - Bass
Zakhyr - Drums


Tracklist :

1 - Panzer the Iron Grave
2 - Flame of 1000 Years
3 - Necrotic Rites
4 - Scourge of the Lecherous
5 - Reanimator's Mutilations (Incubus Cover)

Descend Unto Gehenna melalui proses rakaman di Kulaifornia Death Metal Militia Studio. Proses mix dan mastering dilakukan oleh Erwan Atan. Kesemua lagu dihasilkan oleh Succubus dan beberapa lirik dihasilkan oleh Jill dari Deadbeat.

Panzer the Iron Grave merupakan track pertama yang pada awalnya menggunakan intro sound sample sebelum music bermula. Rata2 dari awal sudah jelas kedengaran Succubus mengganas tanpa belas kasihan dari riffing serta solo gitar dan dentuman drum. Susunan music yang agak old skool, bertempo pantas dan penyampaian vocal yang penuh kebengisan.

Succubus - Flame of 1000 Years

Flame of 1000 Years lebih awal dijadikan preview sebelum rilis nya EP ini. Masih punya mood yang sama seperti track pertama. Old skool dan sedikit lebih agresif rasanya dari track awal. Cara penyampaian nyanyian oleh Nafkhatul 'Incubus' Faza memang agak ngeri.. Haha..

Track ketiga bertajuk Necrotic Rites boleh kata bermula dengan susunan old skool Thrash Metal dari segi riffing dan susunan lagunya. Gua rasa macam track ni paling gila solo gitarnya.

Scourge of the Lecherous juga antara track menarik. Sedikit gerek dengan riffing yang boleh mngajak pendengar berheadbang terutama untuk persembahan live. Sedikit Rock 'N" Roll yang di"metal"kan apabila mendengar verse track ini. Best!

Reanimator's Mutilations merupakan sebuah lagu saduran yang diambil dari band USA bernama Incubus dari demo self-title pada tahun 1987. Merupakan track paling pendek dibawah durasi 2 minit. Straight forward dan masih boleh layan!

Pada pendengaran gua, Descened Unto Gehenna makin maju dari segi sound produksi jika dibandingkan dengan rilisan terdahulu. Gua juga beranggapan upgrading sound ini mungkin kerana EP ini dijual serata dunia melalui label yang berpengkalan di USA tersebut. Untuk mngenal pengaruh music band ini mungkin gua boleh letak beberapa nama besar dalam kontek Thrash Metal seperti Destruction, Kreator dan Sodom manakala untuk Death Metal gua rasa Merciless paling tepat barangkali dengan kesesuaian music ciptaan Succubus. Selain itu ada juga dinyatakan sound Succubus ada bau2 Exmortis (sorry gua x brapa kaji sangat sound band Exmortis ni..hehe..). Sebelum terlupa gua nak cakap bila dengar Succubus punya EP ni bikin gua teringat band utara nefarious Azarakh. Maybe ada buah tangan dari mereka 2014 nanti.

Difahamkan juga CD ini telah habis dijual ketika pertama kali sampai di Malaysia dan ianya hanya dijual oleh bandmate melalui pembelian atas tangan dan pos. Gua juga terpaksa menunggu edisi kedua sampai untuk kenikmati kegilaan EP ini kerana tidak sempat membelinya ketika penjualan pertama kali dahulu. So lu orang sila contact band ini (dengan harga RM20 by hand atau RM26 by postage) atau direct order dari Slaughterhouse Records untuk dapatkan Descened Unto Gehenna sebelum kehabisan sekali lagi.

Email
Facebook - Succubus
Slaughterhouse Records